Doe mee en win. De ZERO SATURDAY prijsvraag

UPLOAD JE SLECHTSTE AANKOOP OOIT.

MAAK KANS OP DE ZERO SATURDAY-TROFEE!

ZERO SATURDAY (30 nov 2019): Het frisse tegengeluid tussen al het koop-geweld

De dag ná Black Friday (29 nov) en de zaterdag vóór Cyber Monday (2 dec), roept Greenpeace uit tot ZERO SATURDAY! Op de Dag van NIKS koopt Nederland niet iets wat je niet nodig hebt. Deze dag is het frisse tegengeluid op het zinloze koop-geweld en de gevolgen hiervan voor de planeet.

Je kent het wel; je hebt je ooit laten verleiden tot het kopen van een ding. Omdat er korting was. Iets wat je één keer in je handen hebt gehad en daarna nooit meer. Een onding. Troep. En toch heb je ‘m nog ergens in de kast, op zolder, in de kelder of garage. Het zijn spullen die ooit bedacht, gemaakt en verkocht zijn. Zonde van alle energie. Slecht voor het milieu en onze aardbol.

Maak kans op een jaar lang Odin Groente Abonnement!

Reageer op onze oproep en maak kans op een jaar lang de Odin Groente-Abonnement, van Odin Biologische Supermarkten, ter waarde van bijna € 500!

Met een Odin Groente-Abonnement kies je voor producten met échte waarde. Groenten en fruit die 100% biologisch en biodynamisch zijn. Supervers en zo veel mogelijk onverpakt & lokaal. In iedere tas vind je lekkere recepten en informatie over waar ieder product vandaan komt.

Wat moet je doen?

  • snor je onding op
  • fotografeer deze slechtste aankoop ooit!
  • Upload je foto op Instagram met #ikkoopniks en #zerosaturday'
  • vertel in één zin waarom jij de ZERO SATURDAY-TROFEE verdient
  • sluit altijd af met #ikkoopniks #zerosaturday
  • ben jij altijd goed bezig? Nomineer dan een van je vrienden!

ZERO SATURDAY TROFEE

De winnaar van de ‘Zero Saturday Trofee’ wint een jaarabonnement op de groente- en fruittas van Odin, ter waarde van € 9 per week. Deze waarde kan niet in geld uitbetaald worden. Als alternatief (indien de winnaar niet in de buurt van een afhaalpunt woont) is een eenmalig Odin-pakket (groente, fruit, noten, zuivel etc.) ter waarde van € 150 mogelijk.
De winnaar kan de groente- en fruittas iedere week ophalen bij een Odin winkel of Odin afhaalpunt. Deze is op meer dan 250 locaties te vinden. Je vindt het dichtstbijzijnde afhaalpunt via Odin.nl.

Wat moet je NIET doen?

  • we hebben het over spullen, niet over levende wezens
  • alles wat betrekking heeft op sex, drugs (niet voor minderjarigen) zijn we niet van gediend, evenals alles dat betrekking heeft om anderen te schaden

Wanneer?

Moet je nog even zoeken op zolder? Geen probleem. De actie loopt van 25 tot en met 29 november 2019.
Op zaterdag 30 november (ZERO SATURDAY) maken wij de prijswinnaar bekend.

Wees eerlijk en creatief. Dan maak je de meeste kans!

Actievoorwaarden

Wil jij álle actievoorwaarden doorlezen? Dat kan! Klik dan hier

 

GREENPEACE LANCEERT:
ZERO SATURDAY

Een fris tegengeluid tussen al het koop-geweld
 
De dag ná Black Friday en de zaterdag vóór Cyber Monday, roept Greenpeace uit tot ZERO SATURDAY! Op de Dag van NIKS koopt Nederland niets. Deze dag is het frisse tegengeluid op ons eigen koop-geweld en de gevolgen hiervan voor de planeet.
 
Vooral rondom de feestdagen, maar ook met online - uit USA overgewaaide - initiatieven als Black Friday en Cyber Monday, wordt er de laatste maanden van het jaar extreem veel aangeschaft, terwijl dat grote negatieve impact heeft op het klimaat. Daarom heeft Greenpeace een échte challenge: de ZERO SATURDAY! Op deze dag wordt opgeroepen om geen spullen te kopen die je niet nodig hebt. Dus plak je credit card af, haal je portemonnee uit je tas, en geef op ZERO SATURDAY geen geld uit aan overbodige zaken. We weten dat één dag geen geld uitgeven de aarde niet gaat redden, maar het is wel dé manier om je bewust te worden van je eigen consumptiegedrag.

Op zaterdag 24 november 2018, werd ZERO SATURDAY gelanceerd bij de Odin Biologische Supermarkt in deCzaar Peterstraat in Amsterdam. De directie van Greenpeace en Odin Biologische supermarkten onthulden ZERO SATURDAY; de ambitie van Greenpeace om de Dag van NIKS wereldwijd te verspreiden!
Koop NIKS