GREENPEACE LANCEERT:
ZERO SATURDAY

Een fris tegengeluid tussen al het koop-geweld
 
De dag ná Black Friday en de zaterdag vóór Cyber Monday, roept Greenpeace uit tot ZERO SATURDAY! Op de Dag van NIKS koopt Nederland niets. Deze dag is het frisse tegengeluid op ons eigen koop-geweld en de gevolgen hiervan voor de planeet.
 
Vooral rondom de feestdagen, maar ook met online - uit USA overgewaaide - initiatieven als Black Friday en Cyber Monday, wordt er de laatste maanden van het jaar extreem veel aangeschaft, terwijl dat grote negatieve impact heeft op het klimaat. Daarom heeft Greenpeace een échte challenge: de ZERO SATURDAY! Op deze dag wordt opgeroepen om geen spullen te kopen die je niet nodig hebt. Dus plak je credit card af, haal je portemonnee uit je tas, en geef op ZERO SATURDAY geen geld uit aan overbodige zaken. We weten dat één dag geen geld uitgeven de aarde niet gaat redden, maar het is wel dé manier om je bewust te worden van je eigen consumptiegedrag.

Op zaterdag 24 november 2018, werd ZERO SATURDAY gelanceerd bij de Odin Biologische Supermarkt in deCzaar Peterstraat in Amsterdam. De directie van Greenpeace en Odin Biologische supermarkten onthulden ZERO SATURDAY; de ambitie van Greenpeace om de Dag van NIKS wereldwijd te verspreiden!
Koop NIKS